A mai napon lejár az ex situ támogatások hosszabbításának határideje

2022. február 22.

Felhívjuk az érintett Tenyésztőtársak figyelmét, hogy ma éjfélkor lejár a VP4-10.2.1.2-17 Védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának ex situ vagy in vitro megőrzése támogatás első körös (2017-ben beadott) kérelmek hosszabbításának határideje.

A hosszabbítás önkéntes, nem kötelező, amennyiben nem kíván élni ennek lehetőségével, abban az esetben nem szükséges a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítására vonatkozó kérelmet benyújtania. A kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítására irányuló kérelem benyújtására rendelkezésre álló határidő elmulasztása jogvesztő, annak tekintetében hiánypótlásnak helye nincs. A kérelem benyújtásának elmaradását úgy kell tekinteni, hogy nem kíván élni a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbításának lehetőségével.

A 6. évre külön szükséges készíteni egy előrehaladási tervet a hosszabbítási kérelemben, így lehetőség van állománynövelésre is, kizárólag az egyesülettel előzetesen egyeztetett létszámban. Érintett időszak: 2022. május 1-2023. április 30.

Az érintett tartók 2022. január 25-én elektronikus úton részletes tájékoztatást kaptak.

Kérjük azokat a tartókat, akik a hosszabbítás lehetőségével nem kívánnak élni, a Tenyésztési Iroda elérhetőségein jelezzék.

A hosszabbítási kérelem beadásának menete