Nyomtatványok, segédletek

Tagi viszony létesítésének előfeltételei

Lóútlevél-átíratás:
A ló eladásakor a lóútlevél hátsó borítójában található lótulajdonos nyilvántartó betétlapot a ló tulajdonosa (eladója) dátummal, aláírással ellátja, az új tulajdonos az adatait kitölti és 2 tanúval hitelesíti, majd a kitöltött betétlapot a lóútlevéllel együtt postázza:  Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége 1245 Budapest, Pf. 1080.
Átírás után az új tulajdonos részére postázásra kerül az útlevél, a tulajdonjogot az útlevélben a tulajdonosi bejegyzés és az új tulajdonos nevére szóló lótulajdonos nyilvántartó betétlap igazolja.
Személyes ügyfélfogadás telefonos előzetes egyeztetéssel: +36 1 412-50-10

Ügyfél-regisztrációs szám (korábbi nevén MVH regisztrációs szám):

Nyilvántartásba vétel elektronikus úton

Magyar Államkincstár Hatályos ügyfél-nyilvántartási nyomtatványok és kitöltési útmutatók

Lótartásra vonatkozó tenyészetkód:

Kérjük, keresse fel területileg illetékes hatósági állatorvosát!

TIR-Tenyészet Információs rendszer útmutatók, bizonylatok

Tartónyilvántartás:

Lófélék egyedbejelentő lapja – Tartás kezdete bejelentő
Lófélék egyedbejelentő lapja – Tartás vége bejelentő
Nébih tájékoztató
Beküldendő kitöltve, aláírva, szkennelve: lotartas@nebih.gov.hu (másolati címzettként: nolte@hortobagy.eu)
vagy postán: Nébih Lóútlevél Iroda 1536 Budapest, Pf. 229
E-mailes küldés esetén nem kell postán feladni!

Tagi viszony létesítésének dokumentumai 2023

Kötelezően beküldendő dokumentumok:

1. BELÉPÉSI NYILATKOZAT 2023
  2. KKV nyilatkozat 2023
    Őstermelő abban az esetben minősül KKV-nak, ha a lótenyésztés tevékenységi körként fel van véve!
    Amennyiben a kitöltési útmutató alapján nem tartozik KKV körbe, kérjük, a nyomtatvány személyes adatait kitöltve, a dokumentumot áthúzva visszaküldeni szíveskedjen!
    Mindkét dokumentum eredeti példányban küldendő: Nonius Lótenyésztő Országos Egyesület 4071 Hortobágy, Pf. 11.

A tagfelvételt az Elnökség soron következő ülése véglegesíti, addig tagjelöltként tartjuk nyilván. A jóváhagyó határozat a honlapon kerül közzétételre.

Állományban bekövetkezett változások

• Új kanca törzskönyvi felvétele: a névre szóló tulajdonos-nyilvántartó betétlap szkennelve beküldendő: nolte@hortobagy.eu
    Beérkezés után a nyilvántartott email címen értesítést küldünk az adatellenőrzés eredményéről, az esetleges hiánypótlásról.
  • Fogyaték: értékesítés vagy elhullás esetén kérjük, haladéktalanul értesítse a Tenyésztési Irodát: Veres Mária (70) 603-99-13 vagy nolte@hortobagy.eu

Őshonos támogatások dokumentumai

Tenyésztési napló
Elektronikusan is kitölthető, kötelezően vezetendő nyomtatvány, az esetleges helyszíni ellenőrzés alapdokumentuma.
A tevékenységeket (fedeztetés, ellés, vetélés, elhullás stb.) legkésőbb azok elvégzésétől számított egy héten belül rögzíteni kell.

A lófélék egyedeinek azonosításáról szóló 110/2013. Kormányrendelet szerint előírt állomány-nyilvántartó
Az állattartó köteles nyilvántartást vezetni a tartási helyen lévő, továbbá az azt elhagyó és oda beérkező lófélékről az azonosító szám vagy életszám, a mozgatás dátuma, valamint az indulási vagy célállomás feltüntetésével.
Minden lóra, fajtától (ismeretlen is), nemtől függetlenül is folyamatosan vezetendő. Saját tenyésztésű ló esetében a bekerülés dátuma a születési dátum.

TIR igazoló lap lekérdezése

Nébih Ügyfélprofil Rendszer

• bejelentkezés – ügyfélkapun keresztül
  • ENAR-ügyintézés