In situ őshonos kancatámogatás 2. kör – tartalmi értékelés szempontrendszere

2023. január 2.

Az őshonos kancatámogatás 2. körének beadásával kapcsolatos, egyesületi hatáskörbe tartozó értékelési szempontok az Elnökség 2021. december 9-i elnökségi ülésének határozatának megfelelően, az alábbi szempontok alapján kerülnek rögzítésre a tenyésztőszervezeti igazolásban.

Az állattartó által tartott egyedek, állományok, kis létszámú, ritka vonalak, családok genetikai értéke: Minden olyan tenyészet esetén, mely rendelkezik a Tenyésztési Program szerint 2022. évi azonosított (vagy jogszabály szerint azonosításra folyamatban lévő) csikószaporulattal, a max. többletpontot jelentő „Kiemelkedő értékű” kategóriába sorolja.

Tenyésztési munka minősítése:

• „Kiemelkedő” kategória: minden olyan tenyésztő, mely bronz-, ezüst- és aranykoszorús minősítéssel már rendelkezik vagy 2022-ben elérte valamelyiket, vagy Sport Elit, illetve Tenyésztési Elit kancát tenyésztett
  • „Jó” kategória: minden olyan tenyésztő, aki fenti eredményekkel nem rendelkezik, de a Tenyésztési Program szerint legkésőbb 2022-ben azonosított (vagy jogszabály szerint azonosításra folyamatban lévő) csikószaporulattal már igen
  • „Megfelelő” kategória: minden egyéb tenyésztő

Az elnökség fenntartotta magának azt a jogot, hogy minden olyan tenyésztőt, aki súlyosan megsérti a Tenyésztési Programot, illetve a hatályos jogszabályok által előírt tenyésztési normákat, e pontrendszerben visszasorolja.

A visszasorolás többségi elnökségi határozat megléte esetén történhet meg.

A tartalmi értékelési szempontok alapján minden, az egyéb szakmai feltételeknek megfelelő pályázó legalább 30, a kérelemhez szükséges minimum pontszámot eléri. A kiírás szerinti minden más pontszám meghatározása központi nyilvántartó rendszerekből történik, a tenyésztőszervezeti igazoláson és az esetleges végzettséget igazoló dokumentumon kívül másra a pályázat beadásához nincs szükség.