In situ őshonos kancatámogatás – értesítés jogosultsági feltételek teljesítéséről

2022. szeptember 5.

A legfrissebb információk szerint a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága nevében közbenső szervezetként eljáró Magyar Államkincstár a 2022 január hónapban in situ őshonos kancatámogatás pályázatot beadott tartók elektronikus ügyfélkapu fiókjába értesítést küldött a pályázathoz előírt jogosultsági feltételek teljesítéséről és a támogatási kérelmek tartalmi értékelésének megkezdéséről.

Felhívjuk az érintett Tenyésztőtársak figyelmét, hogy ügyfélkapus fiókjukat fokozottan figyeljék, a beérkezett elektronikus dokumentumot helyezzék át a tartóstárba és nyomtassák ki.

Amennyiben a megküldött levélben az szerepelt, hogy támogatási kérelme megfelelt a jogosultsági feltételeknek (határidőre benyújtás, ügyféladatok, kötelező mellékletek megléte stb.), további ügyintézést a pályázó részéről nem igényel.

Amennyiben támogatási kérelme nem felelt meg a jogosultsági feltételeknek, kérjük, egyesületünk felé ezt haladéktalanul jelezni szíveskedjen. Tel.: Veres Mária (70) 603-99-13

Az értesítés még nem jelent alanyi jogosultságot a támogatásra, arról csak a kiválasztási szempontokra és forrásra tekintettel hozható döntés. Tehát ez az értesítés még nem a pályázat jóváhagyása, a támogatói okiratot, mely tartalmazza a beadott és elfogadott, esetleg elutasított kancák listáját is, a döntés meghozatala után fogja a Magyar Államkincstár az ügyfélkapukra kiküldeni.