In situ őshonos kancatámogatás – tartalmi értékelés szempontrendszere

2022. január 4.

Az egyesület a 2022-ben induló őshonos kancatámogatással kapcsolatos értékelési szempontrendszer kialakítása tárgyában 2021. december 9-i elnökségi ülésén egyhangú határozattal az alábbi döntéseket hozta.

Az állattartó által tartott egyedek, állományok, kis létszámú, ritka vonalak, családok genetikai értéke:
Minden olyan tenyészet esetén, mely rendelkezik a Tenyésztési Program szerint azonosított csikószaporulattal, a max. többletpontot jelentő kategóriába sorolja.

Tenyésztési munka minősítése:

  • „Kiemelkedő” kategória: minden olyan tenyésztő, mely bronz-, ezüst- és aranykoszorús minősítéssel már rendelkezik vagy 2021-ben elérte valamelyiket, vagy Sport Elit, illetve Tenyésztési Elit kancát tenyésztett
  • „Jó” kategória: minden olyan tenyésztő, aki fenti eredményekkel nem rendelkezik, de a Tenyéztési Programb szerint azonosított csikószaporulattal már igen
  • „Megfelelő” kategória: minden egyéb tenyésztő

Az elnökség fenntartotta magának azt a jogot, hogy minden olyan tenyésztőt, aki súlyosan megsérti a Tenyésztési Programot, illetve a hatályos jogszabályok által előírt tenyésztési normákat, e pontrendszerben visszasorolja.

A visszasorolás többségi elnökségi határozat megléte esetén történhet meg.

A tartalmi értékelési szempontok alapján minden, az egyéb szakmai feltételeknek megfelelő pályázó legalább 30, a kérelemhez szükséges minimum pontszámot eléri.