Megkezdődött az őshonos kancatámogatás első kifizetési kérelmeinek folyósítása

2023. október 10.

A legfrissebb információk szerint a Magyar Államkincstár megkezdte a 2023. évi Egységes Kérelem beadási időszakban benyújtott (2023. április – június), 2022.  január 1-december 31. közötti gazdálkodási időszakra vonatkozó in situ támogatások kifizetési kérelmei jóváhagyó okiratainak kézbesítését.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján a kifizetések néhány napon belül folyósításra kerülnek. Kérjük az érintett pályázókat, hogy ügyfélkapus fiókjukat fokozottan figyeljék, a beérkezett elektronikus dokumentumot pedig a tartóstárba áthelyezni és kinyomtatni szíveskedjenek. Amennyiben esetleg bármely egyedre elutasító határozatot kapnak, kérjük, hogy az egyesület elérhetőségein ezt haladéktalanul jelezzék, mivel a kifogás benyújtására a határozat kézbesítéséről számított mindössze 10 naptári nap áll rendelkezésre. Az ügyfélkapun át nem vett értesítéseket 7 nap után automatikusan kézbesítettnek tekintik.

A kifizetések a 2022. évben pályázatot és 2023-ban kifizetési kérelmet benyújtott kancatartókra vonatkoznak, kérjük, figyelmesen és az aláírt támogatói okiratnak megfelelően járjanak el! A 2. körös pályázók első kifizetési kérelmet a 2024. évi Egységes Kérelem keretében fognak majd benyújtani!