Őshonos kancatámogatás – előző ciklus kifizetések

2023. december 5.

A legfrissebb információk szerint a Magyar Államkincstár megkezdte az in situ őshonos kancatámogatás előző ciklusához kapcsolódó, adminisztratív okokból (kiesés-pótlás, helyszíni ellenőrzés, kifogással érintett kérelmek stb.) még nem kifizetett kérelmek folyósítását és a határozatok ügyfélkapura történő kiküldését.

Felhívjuk az érintett Tenyésztőtársak figyelmét, hogy ügyfélkapus fiókjukat fokozottan figyeljék, a beérkezett elektronikus dokumentumot pedig a tartóstárba áthelyezni és kinyomtatni szíveskedjenek.

Amennyiben esetleg elutasító határozatot kapnak, a kifogás benyújtására a kézhez vételtől számított 10 naptári nap áll rendelkezésre, ezért kérjük, hogy ebben az esetben az egyesület elérhetőségein ezt haladéktalanul jelezzék.

Kérjük azokat a Tenyésztőtársakat, akiknek esetleg még az előző ciklusból elmaradt kifizetésük van, de a kötelező csikószaporulatot teljesítették, szintén jelezzék az egyesület elérhetőségein az alábbi adatok megadásával: pályázó neve, érintett kifizetés éve
Felhívjuk a figyelmet, hogy a csikószaporulat nem teljesítése esetén a 2021. évre vonatkozó, 2022-ben beadott kérelem a pályázati kiírás szerint nem került kifizetésre, melyről a határozatot a Magyar Államkincstár az érintetteknek az ügyfélkapura kiküldte.