Őshonos kancatámogatás – felhívás adatszolgáltatásra

2023. november 17.

Az elmúlt hetek információi szerint a Magyar Államkincstár megkezdte az in situ őshonos kancatámogatás TK1-es pályázóinak 2023-ban beadott, első kifizetési kérelmek elfogadó határozatainak kiküldését az ügyfélkapura, illetve a támogatások folyósítása is megkezdődött. Egyesületünkhöz e tárgyban még rendkívül kevés visszajelzés érkezett, azonban a korábbi támogatási ciklusokhoz hasonlóan a teljes pályázati folyamatot nyomon kívánjuk követi, mivel csak így biztosítható a támogatások folytonossága, különösen az esetleg „beragadt” kérelmek hatékony kezelése.

Fentiek miatt kérjük a Tenyésztőtársakat, hogy az alábbi esetekben e-mailen jelezzenek vissza az alábbi eseményekről.

TK1-es (2022-ben támogatási kérelmet beadott) pályázók esetén:

• a 2023. évi Egységes Kérelemben beadott kifizetési kérelem elfogadó határozata megérkezett az ügyfélkapura (esetleg volt elutasítás)
  • a 2023. évi Egységes Kérelemben beadott kifizetési kérelem megérkezett a bankszámlára
  • kiesés-pótlás esetén, az elfogadó határozat megérkezett az ügyfélkapura (esetleg volt elutasítás)

Csak azokról az eseményekről kérünk visszajelzést, melyek már megtörténtek, illetve ha a későbbiekben a felsoroltak szerint bármi érkezik.

TK2-es (2023-ban támogatási kérelmet beadott) pályázók esetén jelenleg a kérelmek adminisztratív ellenőrzése zajlik, de kérjük aki esetleg a későbbiekben támogatói okiratot kap az ügyfélkapura (esetleg elutasítást), szintén jelezzen vissza.

A felhívás az egyesületben nyilvántartott e-mail címekre megküldésre került, kérjük, ellenőrizzék postafiókjukat. Technikai probléma esetén kérjük, telefonon keressék a Tenyésztési Irodát. Veres Mária (70) 603-99-13