Tájékoztatás őshonos kancatámogatás kifizetésekről

2024. január 31.

Tájékoztatjuk a Tenyésztőtársakat, hogy az in situ őshonos kancatámogatás 1. körös pályázói 2023. évben beadott kifizetési kérelmeinek egy részét a Magyar Államkincstár 2023 október és december hónapokban folyósította.

Tagi adatszolgáltatások alapján eddig 40 kancát érintő kérelemről volt tudomásunk, azonban a Magyar Államkincstár által közzétett legfrissebb kifizetési adatok alapján megállapítható, hogy 140 kancát érintő kérelem, tehát a teljes igénylés kb. 15%-a került kifizetésre.

A támogatások további folyósításának kezdő dátuma még nem ismert, de február hónaptól várható, melyről a honlapon értesítést fogunk közzétenni.

Kérjük érintett tagjainkat, amennyiben határozatot vagy támogatást kapnak, a korábban megküldött adatszolgáltatási kötelezettségről szóló tájékoztató szerint haladéktalanul jelezzék egyesületünk elérhetőségein, mivel a teljes támogatási folyamatot nyomon követjük és csak azoknak a tagoknak tudunk segítséget nyújtani, akik együttműködnek az egyesülettel.

Emlékeztető az adatszolgáltatási kötelezettségről

TK1-es (2022-ben támogatási kérelmet beadott) pályázók esetén:

• a 2023. évi Egységes Kérelemben beadott kifizetési kérelem elfogadó határozata megérkezett az ügyfélkapura (esetleg volt elutasítás)
  • a 2023. évi Egységes Kérelemben beadott kifizetési kérelem megérkezett a bankszámlára
  • kiesés-pótlás esetén, az elfogadó határozat megérkezett az ügyfélkapura (esetleg volt elutasítás)

Nem kérünk visszajelzést, csak azokról az eseményekről, melyek már megtörténtek, illetve kérjük, ha a későbbiekben a felsoroltak szerint bármi érkezik, minél hamarabb jelezzenek vissza.

TK2-es (2023-ban támogatási kérelmet beadott) pályázók esetén:

• támogatói okirat megérkezett az ügyfélkapura (esetleg elutasítói határozat)

A Magyar Államkincstár az ügyfélkapukra 2023 december hónaptól folyamatosan kézbesíti a jogosultsági feltételek teljesítéséről szóló határozatokat, azonban ez még nem a támogatói okirat, az később fog érkezni.