Tájékoztató ex situ jogcímek hosszabbításának menetéről

2023. január 25.

Általános tudnivalók a hosszabbításról

Január 25-től lehet beadni az ex situ támogatási jogcímek hosszabbítási kérelmét

A hosszabbítási kérelem beadásának menete

• Magyar Államkincstár Kitöltési útmutató: Hosszabbítási kérelem benyújtása 2023
  • MVH e-kérelem felület: https://e-kerelem.mvh.allamkincstar.gov.hu/enter/index.xhtml
  • Menü: Elektronikus kérelemkezelés > Vidékfejlesztési Program (2014-2020) Támogatási Kérelem > Agrár-környezetvédelmi intézkedések > Őshonos állatok ex situ TK1 – Hosszabbítási kérelem 2023 vagy Őshonos állatok ex situ TK2 – Hosszabbítási kérelem 2023
  • 2017. évi pályázók (1. kör) TK1-et, 2018. évi pályázók (2. kör) TK2-t válasszák. Amennyiben mindkét évben adott be pályázatot, mindkét hosszabbítási kérelmet külön-külön kell beadnia!
  • Minden részművelet kitöltése után javasoljuk az „Ellenőrzés” és „Mentés” gomb használatát és kérjük, folyamatosan figyelje a hibaüzeneteket.
  • készítsék elő a támogatási kérelem vonalkódját, amennyiben nem találja, letöltheti az Általános ügyintézés > Beadott kérelmek megtekintése menüben.
  • a vonalkód beírása után kattintson a „TK megszemélyesítés” gombra
  • Hosszabbításhoz kapcsolódó speciális nyilatkozatot állítsa át „Igen”-re
  • A hosszabbítás iránti kérelem benyújtását megelőzően benyújtott kötelezettség átadási kérelemben Átvevőként szereplő, hosszabbítási kérelmet benyújtó Igénylő nyilatkozatot állítsa át „Nem releváns”-ra. Sárga figyelmeztető hiba fog megjelenni, ami azonban nem hiba, csak tájékoztató jellegű figyelemfelhívás.
  • Általános nyilatkozatot (a lap legalján) állítsa át „Igen”-re
  • Ex situ előrehaladási terv fülön töltse ki a „2023/2024 gazdálkodási évre vállalt mennyiség” rovatot. Az egyesülettel előre egyeztetett létszám írható be, erről korábban minden érintett e-mailben tájékoztatást kapott. Kérem, amennyiben az egyeztetés még nem történt meg, haladéktalanul pótolja.

A tájékoztató minden érintett részére január 25-én emailben megküldésre került. A tájékoztatót a Nonius Lótenyésztő Országos Egyesület Tenyésztési Irodája állította össze, minden tartalom részben vagy egészben történő felhasználása az egyesület előzetes engedélyéhez kötött.